Vores Bredgade

Byudvikling via eksperimenter og 1:1 afprøvelser

Emner

Strategiudvikling, Borger- og aktørinddragelse, Procesdesign, Midlertidige byrumsinstallationer, Visionsudvikling, Rådgivning, Områdefornyelse

Kunde

Randers Kommune

År

2015

IMG_0763
fællesfoto

Opgaven

”Vores Bredgade - Genopdagelsen af Stationsbyens Hovedgade” er titlen på et forsøgsprojekt, der i et samarbejde mellem borgere og kommune vil gentænke begrebet 'hovedgade' på Bredgade i Langå. Urban Goods kickstartede det flerårige projekt med en række dialog- og ideudviklingsworkshops, mock-ups og en erfaringsopsamling.

Resultat

Vores Bredgade byggede på samskabelse med de lokale aktører, hvor vi udviklede og afprøvede et nyt, fysisk og midlertidigt bymiljø, samt skabte en række aktiviteter, der udfoldede sig i byens rum.

Vi tilrettelagde et forløb, der kulminerede ved den store byfest Open by Night i Langå den 28. august 2015. Særligt havde vi fokus på at samle de mange gode kræfter, refleksioner og idéer som byens borgere sad med og sammen med dem, gøre dem virkelige. Byens torv blev i en måned beklædt med grønt, aktivitetshuse og skaterampe, facaden på Bredgade 32 blev omdannet til udstillingsmontre og fire p-pladser indtaget af en god håndfuld unge Langågensere.

 

Hvordan kan vi hjælpe jer?

Har I også brug for at komme godt fra start i et byudviklingsprojekt?

Så kontakt Peter Gran Boesen eller Astrid Moth

Hvordan kan vi hjælpe jer?

Har I også brug for at komme godt fra start i et byudviklingsprojekt?

Så kontakt Peter Gran Boesen eller Astrid Moth