UKH Magazine

Evaluering af ungdoms­kultur­huset 

Emner

Ungekultur, Aktørinddragelse, Publikationer, Evaluering

Kunde

Aarhus Kommune

År

2014-2017

UKH_Krims_Cover_Magasin_Grafisk_Design

Opgave

Ungdomskulturhuset er et forsøg på at udvikle et kulturhus for unge mellem 15-25 år. Formålet med huset er at undersøge og afprøve ideer til aktiviteter og projekter af de unge og med de unge. Projektets fundament er baseret på en samskabende tilgang hvor både brugere, ansatte, kommunen, unge, interne aktører og eksterne samarbejdspartnere har været med til at definere ungdomshusets rammer.

I samarbejde med kulturforvaltningen i Aarhus Kommune gennemførte Urban Goods en evaluering med fokus på Ungdomskulturhuset (UKH), udviklet på et initiativ af unge borgere og støttet af kommunale myndigheder.

UKH_Krims_Cover02_Magasin_Grafisk_Design

Hent UKH-magasinet ved trykke på ovenstående billede.

Resultat

For at undgå den traditionelle evalueringsrapport udviklede Urban Goods den færdige publikation som et magasin. I dens form, udseende og indhold appelleres der til dets forskellige målgruppe - både de unge selv, men også de fagfolk, pædagogerne, som arbejder med de unge og til politikerne, der skulle afgøre om og hvordan projektet fortsat ville blive finansieret.

Magasinet tager udgangspunkt i kvalitative interviews som viser erfaringerne fra husets brugere - de unge - og kommer ind på forskellige perspektiver fra huset herunder dets brug, værdi og fremtidige potentiale. Med denne tilgang til evalueringen er det endelige produkt blevet en levende og mere relaterbar evaluering end den traditionelle rapportform.

Magasinet udgør grundargumentet for at ungdomshuset skulle fortsætte og i dag er Ungdomshuset stadig i fortsat udvikling, hvor de arbejder på at favne forskellige generationer og typer af unge, så de alle kan få en tilknytning til stedet.

Magasinets visuelle udtryk blev udviklet af KRIMS, som producerede layout og grafiske illustrationer, og THORA FOTOGRAFI som redigerede fotografier i magasinet. 

"I 2017 blev der udarbejdet en evaluering af UKH. Urban Goods udarbejdede en evaluering, som vi er ret stolte af. Evalueringen blev udformet, så den dels fortæller UKHs historie og dels så man kan dykke ned i rapporten med perspektiver som ung, som fagperson og som politiker. Evalueringen hedder UKH – Mulighedernes Hus, og det er præcist sådan vi ønsker unge skal se og opleve vores hus."

— Ungdomskulturhuset

Hvordan kan vi hjælpe jer?

Kunne i også bruge hjælp til at få evalueret et projekt der appellerer til flere målgrupper? 

Så kontakt Peter Gran Boesen eller Astrid Moth

Hvordan kan vi hjælpe jer?

Kunne i også bruge hjælp til at få evalueret et projekt der appellerer til flere målgrupper? 

Så kontakt Peter Gran Boesen eller Astrid Moth