Aarhus City Welcome

Udvikling af et "Social Space" til velkomstarrangement for internationale tilflyttere

Emner

Borgerinddragelse, Interaktionsdesign, Dataindsamling, Konceptudvikling, Eventdesign

Kunde

Borgerservice, Aarhus Kommune

År

2017

WelcomeToAarhus_290917_076
WelcomeToAarhus_290917_097

Opgaven

Velkomstreception for byens nye borgere

I september 2017 afholdt Aarhus Kommunes Borgerservice for første gang et velkomstarrangement for internationale tilflyttere. Formålet er at byde tilflyttere velkomne, introducere dem til byen og præsentere dem for, hvilke muligheder der findes for nye borgere i byen. 

Urban Goods hjalp med at udvikle et eventspace med fokus på social interaktion. ”Social Space” var et område, som understøttede eventgæsternes mulighed for at møde hinanden, udveksle erfaringer og skabe nye relationer på en legende og informativ måde.

 

Resultat

Analog datavæg og samtalespil

"Don’t underestimate Aarhus, the diversity may seem hidden, but if you keep on being curious and talk to people, the city won’t leave you disappointed. Be ready 4 surprises!"

— Tilflytter, fra datavæg

Urban Goods indrettede et fysisk område under arrangementet, hvor man som deltager kunne sidde ned, få en kop kaffe og snakke sammen. Der blev opstillet en analog datavæg, der fungerede som oplevelsesbaseret dataindsamling, hvor de besøgende fik mulighed for at indtegne deres personlige oplevelse/respons i et diagram.
På datavæggen kunne deltagerne tage en farvet snor fra den første svarmulighed – hvor de kommer fra – og herefter trække den rundt til deres besvarelser af de følgende spørgsmål på datavæggen.

Desuden udvikledes et socialt samtalespil, særligt designet i samarbejde med og til internationale ny-tilflyttere, som deltagerne kunne bruge til at bryde isen over for andre deltagere.

Hvordan kan vi hjælpe jer?

Har I også brug for hjælp til facilitere dialog og interaktion mellem deltagere fra forskellige baggrunde i byen?

Så kontakt Peter Gran Boesen eller Astrid Moth

Hvordan kan vi hjælpe jer?

Har I også brug for hjælp til facilitere dialog og interaktion mellem deltagere fra forskellige baggrunde i byen?

Så kontakt Peter Gran Boesen eller Astrid Moth